Żywy ocet – dlaczego warto pić?
Ocet jabłkowy żywy jest cennym źródłem wielu składników odżywczych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Ocet jabłkowy żywy jest cennym źródłem wielu składników odżywczych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Ocet jabłkowy to produkt powstały z fermentacji jabłek, a także soku jabłkowego. Proces produkcji trwa około roku i jest kontrolowany codziennie. Ocet jabłkowy zawiera wiele
Kiedy najlepiej pić olej lniany? Olej lniany ze względu na swój bogaty skład mogą go spożywać ludzie w każdym wieku. Wpływa pozytywnie na rozwój małego
Jakie witaminy zawiera olej lniany? Coraz częściej chętnie sięgamy po nasiona lnu lub olej lniany. Ale czy wiesz dokładnie jaką zawierają wartości odżywczą? Nasiona lnu
Na jakie choroby pomaga olej konopny? Coraz więcej jest informacji o konopi i ich składzie chemicznym, a także właściwościach prozdrowotnych. Olej konopny jest otrzymywany z
Dlaczego oleje tłoczone na zimno zaliczamy do żywności funkcyjnej? Żywność funkcyjna została zdefiniowana w dokumencie końcowym programu badawczego FUFOSE, finansowanego przez Unię Europejską, jako „Żywność
Oleje tłoczone na zimno zawierają bardzo dużo niesyconych kwasów tłuszczowych w tym najzdrowsze są kwasy jednonienasycone. Kluczową rolę w procesie powstawania takich olejów, odgrywa temperatura.
Czy zastanawiasz się czasem dlaczego tak dużo mówi się o tłuszczach i dlaczego są tak ważne dla zdrowia ludzkiego organizmu? Tłuszcze jadalne możemy podzielić na
„ Życie jest tym, co ludzie najbardziej starają się zachować i jednocześnie najmniej cenią” Jean de la Bruyera Czy wiesz, że … już w okresie
Ze względu na swój kolor nazywany jest często „zielonym złotem”. W tym oleju występuje szereg składników odżywczych i wartości odżywczych, które korzystnie wpływają na zdrowie